Classic Jazz Concert Club

nog geen bestelling
Programma

 

Ga naar de tab 'Kaarten' boven aan de pagina om kaarten te bestellen.

   

FRANK ROBERSCHEUTEN HIPTETT

 

Zaterdag 28 oktober 2017

 

Klik hier voor kaarten

 

Aanv. 20.00 u. 

Zaal open 19.15 u.


UITVERKOCHT


Frank Roberscheuten Hiptett  (Int) – ‘Celebrating 100 Years of Jazz’

Ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de allereerste jazz opname formeerde Frank Roberscheuten de themaband ‘Celebrating 100 Years of Jazz’. Hij brengt Europa’s beste solisten bij elkaar en gaat met de band een tournee afwerken in Duitsland. Alleen in Duitsland? Ja, met één uitzondering: Sassenheim. Hij hield zelfs de zaterdagavond voor ons open. En dat niet alleen omdat de naam Duits klinkt. Omdat  de band is samengesteld uit de internationale top, zal het je niet verbazen veel bekende gezichten te zien. Spannend om te zie hoe de samenwerking verloopt tussen deze ras-musici, die voor even uit hun eigen orkesten zijn losgeweekt.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door de webwinkel van Ed Baak. Zie www.baak.nl.

De band: Frank Roberscheuten, NL - klarinet en saxen; Aurélie Tropez, Fr – klarinet;

Enrico Tomasso, UK – trompet; Chris Hopkins, USA – piano; Mark Elton,  Aus – bas;  Stan Laferrière, Fr - slagwerk en gitaar.

SECOND LINE JAZZ BAND

 

Zaterdag 16 december 2017

 

Klik hier voor kaarten


Aanv. 20.00 u. 

Zaal open 19.15 u.

 

UITVERKOCHT


Second Line Jazz Band (Zwe)

Het is al weer even geleden dat we een volbloed New Orleans-band in de Club hadden. En nooit eerder hadden we Zweeds orkest. De Second Line Jazz Band uit Göteborg is de publiekslieveling van menig jazzfestival. De hoogste tijd dus voor een kennismaking met het publiek in Sassenheim. Na deze avond weet je waar hun populariteit vandaan komt. En waarschijnlijk weet je het al na de eerste twee nummers. Maak je op voor een vrolijke avond terug naar New Orleans. Meeklappen en meestampen mag.

 

De band: Jesper Albrektsson - trompet; Niklas Carlsson – trombone; Olof Skoog – klarinet en saxen; Anders Wasén– banjo; Per Bach – bas; Johan Horner – drums.

'BLUES 'n BOOGIE'

 

Zondag 14 januari 2018

 

Klik hier voor kaarten

 

Aanvang 12.00 u.

Zaal open om 11.15 u.

UITVERKOCHT

'Blues ’n Boogie' (NL)

Er zijn weinig pianostijlen zo slijtvast als de Boogie Woogie. Een allemansvriend die, mits goed gespeeld, een garantie is voor succes. Maar juist de blues die er aan vooraf ging in al zijn verschijningsvormen, is zo mooi. En hoe de latere popmuziek voortbouwde op de blues en de boogie blijft fascineren. We vroegen Eeco Rijken Rapp om samen met saxofonist Hans Bosch een programma te maken dat de tijd bestrijkt van de vroege blues tot het begin van de rock-and-roll. Samen met drummer René Winter nemen ze u mee op een reis van de lege woestijnen in Texas naar de volle concertzalen in de jaren ’50.

 

De band: Eeco Rijken Rapp – piano; Hans Bosch – saxofoon; René Winter – drums.

 

 

BOHEM RAGTIME JAZZ BAND (Hon)

 

Zaterdag 17 februari 2018

 

Klik hier voor kaarten

 

Aanvang 20.00 u. 

Zaal open 19.15 u.


UITVERKOCHT

The Bohem Ragtime Jazz Band (Hon)

Ragtime, de voorganger van de jazz,  wordt vooral geassocieerd met de piano. Maar hoor eens hoe mooi het wordt, als hij gespeeld wordt door een 8-mans orkest. Pure virtuozen -natuurlijk klassiek geschoold- uit Hongarije. Maar ze beperken zich niet tot ragtime. Alle grote namen uit de eerste 30 jaar van de jazz staan op het repertoire.  Inmiddels hebben ze 17 albums gemaakt en over alle continenten getoerd. Vijf jaar geleden waren ze ook in Sassenheim te bewonderen en we zijn blij dat ze eindelijk weer terug zijn.

“The band has a crisp, clean, swinging sound that makes it the equal of the very best ragtime bands in America”volgens CBMR Digest, Chicago, USA.

De band: Tamás Itzzés - piano, viool; Zoltán Mátrai - klarinet, saxen, dwarsfluit; József Lebanov – trompet; Attila Korb – cornet, fluegelhorn, trombone, piano; Miklós Lázár – viool; György Mátrai – banjo, gitaar; József Török – tuba, string bas; Alfréd Falusi – drums.
 

MICHAEL McQUAID'S VITALITY FIVE

 

Zaterdag 17 maart 2018

 

Klik hier voor kaarten

 

Aanvang 20.00 u.

Zaal open 19.15 u.

 

UITVERKOCHT

 

Michael McQuaid's Vitality Five (Int)

In principe nodigen we geen twee jaar achter elkaar het zelfde orkest uit. Maar soms is er een reden om van dat principe af te wijken. Dan moet er sprake zijn van een wel heel uitzonderlijke band. Dat is het geval met de Vitality Five van Michael McQuaid. Een aantal jaren geleden hoorden we Michael met zijn band in Engeland. Maar omdat hij in Melbourne Australië woont, moesten we een tijd wachten voor we hem naar Sassenheim konden halen. Het optreden in de Club oogstte alom verbazing en bewondering. De Vitality Five heeft het allemaal: een grote encyclopedische kennis van de muziek van de jaren ’20. Een drive en energieniveau die passen bij hun leeftijd en boven alles de muzikale capaciteiten om ook de meest veeleisende stukken te spelen zoals ze ooit bedoeld waren. En eerlijk gezegd: soms klinken ze zelfs beter dan het origineel.

De band: Michael McQuaid – klarinet, saxofoon, trompet; David Horniblow – klarinet, bas sax; Andrew Oliver – piano; Martin Wheatley – banjo; Nicholas Ball – drums.


TUBA SKINNY

Zaterdag 12 mei 2018


Locatie: Louwman Museum, Den Haag


Klik hier voor kaarten

Museum open 19.00 u.

Aanvang concert 20.00 u.

 

UITVERKOCHT

Tuba Skinny is verfrissend  en in veel opzichten anders dan andere New Orleans-orkesten. Het is een straatorkest en dat blijven ze, ook als ze op het podium staan. Nog steeds spelen ze op de hoek van Royal Street in hun thuisstad als ze niet op tournee zijn. Een band met knappe instrumentalisten, een bijzonder repertoire en in Erika Lewis beschikken ze over een unieke zangeres. Verwacht geen ‘crowd pleasers’, geen gladde presentatie en geen geveinsd enthousiasme. Maar wel steengoeie muziek.

The Bratislava Hot Serenaders

 

Woensdag 4 juli

UITVERKOCHT

Locatie: Louwman Museum, Den Haag

 

Klik hier voor kaarten

 

Museum open 19.00 u.

Aanvang concert 20.00 u.

The Bratislava Hot Serenaders zijn onbetwist 's werelds beste classic jazz big band. Hot Jazz uit de jaren '20 en '30 tot in de perfectie uitgevoerd. Doe je ogen dicht en je hoort het orkest van Paul Whiteman, Jean Goldkette of Duke Ellington. Dit is het enige concert van dit orkest in Nederland.