Classic Jazz Concert Club

nog geen bestelling
Programma

 

Ga naar de tab 'Kaarten' boven aan de pagina om kaarten te bestellen.

   

MALO MAZURIÉ's HOT FIVE

 

Zaterdag 1 oktober 2016

 

Aanv. 20.00 u. 

Zaal open 19.15 u.

UITVERKOCHTMalo Mazurié's Hot Five

Vraag niet-jazzingewijden één jazznaam te noemen en ze zeggen  Louis Armstrong. Dat is vooral het gevolg van zijn gezongen hits -zoals ‘It’s a Wonderful World’- aan het eind van zijn carriere. Maar dat is niet de Armstrong die jazzliefhebbers waarderen. Die wijzen naar de Hot Five en Hot Seven waarmee Armstrong in de jaren ’20 de jazz vernieuwde.

De jonge Franse trompettist Malo Mazurié werd op 17-jarige leeftijd door Robert Veen aan het publiek in Sassenheim voorgesteld. Inmiddels zijn we 7 jaar verder en hoort hij bij Europa’s beste trompettisten. Hij vertelde enthousiast over zijn plannen voor een Hot Five om de vroege muziek van Armstrong mee te gaan spelen. Hij zocht de andere bandleden onder zijn generatiegenoten en vrienden. Samen vormen ze de voorhoede van de nieuwe generatie classic jazz-musici. Wij boekten ze meteen voor het openingsconcert van het nieuwe seizoen. Het is een Wonderful World waarin deze jonge muzikanten classic jazz levend houden.

De band: Malo Mazurie – trompet, leader; Attila Korb – trombone; David Lukacs – klarinet en sax; Chris Hopkins – piano en Félix Hulot – banjo. 

 

SWISS YERBA BUENA JAZZ BAND

 

Zaterdag 29 oktober 2016

 

Aanv. 20.00 u. 

Zaal open 19.15 u.

UITVERKOCHT

Swiss Yerba Buena Jazz Band

De grote dansorkesten, voor de crisis had elke ballroom en het betere hotel er een. En soms zelfs twee. Na de crisis werden ze zeldzaam want te kostbaar. Dat argument geldt ook nu nog. En helaas zijn er nog maar een paar goede professionele orkesten over in Europa. De Classic Jazz Concert Club wil er minimaal één per seizoen in zijn programma om ook dit onderdeel van de jazzgeschiedenis levend te houden. De Swiss Yerba was eenmaal eerder in Sassenheim, in 2014. We zijn blij dat ze weer terug komen. Een prachtig vol orkest met een origineel repertoire, sterke arrangementen en stersolisten als Béat Clerc, René Hackman en Jean-François Bonnel.

LANGHAM'S LIZARDS

 

Zaterdag 19 november.

Aanvang 20.00 u.

Zaal open om 19.15 u.

 

en

 

Zondag 20 november 2016

Aanv. 12.00 u. 

Zaal open 11.15 u.

UITVERKOCHT

 

Langham’s Lizards - 19 en 20 november 2016

Banjoïst en zanger Spats Langham was, samen met Michael McQuaid (zie 7 en 8 januari), een van de hoogtepunten van het vorige seizoen.  Geweldig virtuoos op banjo en een goede zanger met een verrassend repertoire. Dus vroegen we hem terug. Maar om het spannend te houden met een nieuwe formatie. Je krijgt twee kansen om ze te horen, want we boekten ze voor het hele weekend. Dus zaterdagavond en zondagmiddag. In dit ‘power house kwintet’  vind je alleen maar grote namen. Drie Engelsen, een Duitser en een Nederlander. Geen Brexit in onze programmering.

De band: Thomas ‘Spats’ Langham – banjo, vocals, leader; Enrico Tomasso – trompet; Matthias Seuffert – klarinet en tenor sax; Joep Lumey – bas en Nick Ward – drums.

HONEYMOON

 

Zaterdag 10 december 2016 

 

Aanvang 20.00 u. 

Zaal open 19.15 u.

UITVERKOCHT

Honeymoon

Twee jaar geleden waren ze als Two Honeymoons and a Candle een vol weekend in Sassenheim. Twee concerten en beide waren uitverkocht. De naam hebben ze sindsdien wat versimpeld, maar de bezetting is de zelfde als toen. Aurélie Tropez is wellicht de beste classic-jazz klarinettist van dit moment. Ze snelt als solist van gastoptreden naar opnamestudio en terug. Daarnaast heeft ze met haar man Stéphane Gillot ook nog twee verschillende orkesten. Wij waren diep onder de indruk van hun, toen nieuwe, band. Zusje Déborah Tropez en haar man Stan Laferriere maken met Nicolas Montier als vriend van de twee koppels de band compleet. Wat kun je verwachten? Loepzuivere classic jazz. Transparant, rijk aan ideeën uitgevoerd met een fabelachtige techniek. Drumster Déborah Tropez switcht regelmatig van drums naar wasbord en het wordt doodstil in de zaal als de zusjes ook nog eens prachtig tweestemmig blijken te zingen.  Muziek zo puur als bronwater.

De band: Aurélie Tropez – klarinet; Nicolas Montier – alt sax; Stan Laferriere – banjo, drums; Stéphane Gillot – bariton sax en Déborah Tropez – drums en wasbord.

MICHAEL McQUAID'S VITALITY FIVE

 

Zaterdag 7 januari 2017

Aanvang 20.00 u.

Zaal open 19.15 u.

en

 

Zondag 8 januari 2017

Aanvang 12.00 u.

Zaal open 11.15 u.

Michael McQuaid's Vitality Five

Vorig jaar maakte de jonge Australiër Michael McQuaid met zijn Late Hour Boys een geweldige indruk in Sassenheim. De vraag,  ‘volgend jaar weer?’, werd ons zo vaak gesteld dat we Michael terug vroegen. Dit keer komt hij met een andere band van twintigers en dertigers. Een band met musici van 3 continenten: Australië, Europa en de Verenigde Staten. The Vitality Five?  Nee, het is geen multi-vitamine capsule. Maar een toepasselijke naam is het wel voor een ‘high energy-band’ als deze. Als het woord ‘vitaliteit’ valt, gaat het meestal over mensen op leeftijd die er meer van zouden willen hebben. Deze mannen hebben een overschot en laten dat vooral horen in hun ‘hot stomps’ uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. Ze putten rijkelijk uit  het repertoire van Jelly Roll Morton, Omer Simeon en Johnny Dodds. Of zoals ze zelf zeggen ‘we play twenties’ rags, blues, struts and trots’. We boekten ze voor het hele weekend. Dat wil zeggen een concert van 3 sets op zaterdagavond en op zondagmiddag doen ze het in 2 sets nog eens dunnetjes over.

De band: Michael McQuaid– klarinet, sax, trompet, leader; David Horniblow - bass sax/klarinet; Andrew Oliver - piano/vocals; Martin Wheatley - banjo/gitaar/vocals; Nicholas Ball - drums/vocals

 

 

 

 

 

TRIBUTE TO COLEMAN HAWKINS 

 

zaterdag 28 januari 2017

 

Aanvang 20.00 u.

Zaal open 19.15 u.

UITVERKOCHT

 

 

Tribute to Coleman Hawkins

In 1916, nu een eeuw geleden, trad de jonge Coleman Hawkins voor het eerst professioneel op. Hij was toen 12 jaar oud. In de decennia die daarop volgden zou hij gestaag de saxofonistenrots beklimmen. Op de top kreeg hij de status van ‘aardsvader van de tenor saxofoon’ aangemeten. Coleman Hawkins was bij zijn leven al een legende die alle vernieuwingen in de jazz overleefde. Onze  club met ‘Classic’ in zijn naam heeft natuurlijk vooral belangstelling voor de ‘vroege Hawkins’.

Een van de mooiste hedendaagse classic jazz tenoristen is Michel Bescont uit Frankrijk. De ouderen onder ons kennen hem van Charquet. Tegenwoordig speelt hij de sterren van de hemel in de Hot Antic Jazz Band en Les Rois du Foxtrot. Als je Michel Bescont beluistert, dan is de invloed van Hawkins onmiskenbaar. We gingen met hem aan tafel en vroegen hem of hij iets voelde voor een Hawkins Tribute-concert. Het antwoord was spontaan: ‘avec grand plaisir’. Hij formeerde een one-weekend-only-band  speciaal om het repertoire van Hawkins optimaal te laten herleven.Die band kun je horen op zaterdag 28 januari. Alle liefhebbers van die volvette tenor sound zullen moeiteloos de weg naar Sassenheim weten te vinden. 

De band: Michel Bescont – tenor sax, leader; Michel Bonnet – trompet; Harry Kanters – piano; Peter Kanters – gitaar; Sébastien Girardot – bas; Guillaume Nouaux – drums.

 

PIANO LOVERS ONLY

 

Zondag 19 februari 2017

 

Aanvang 12.00 u.

Zaal open 11.15 u.

Extra ingelast intermezzo: 'Een eeuw min één week'.

UITVERKOCHT

Piano Lovers Only

Stephanie Trick en Paolo Alderighi zijn inmiddels ‘the hottest thing in classic jazz piano’ zoals een Amerikaans jazzblad schreef. Dat waren ze nog niet toen wij Stephanie 5 jaar geleden voor de eerste keer uitnodigden. En dat geeft een band. Sassenheim staat hoog op hun lijstje van favoriete podia. Stephanie reist vooral als solo pianiste de wereld rond. Paolo is primair een bandpianist. Ze leerden elkaar kennen op een pianofestival en zijn nu een echtpaar. Sindsdien toeren ze een aantal maanden per jaar samen als pianoduo. Stephanie en Paolo spelen ragtime, Harlem-stride, blues en boogie woogie, zowel solo als quatre-mains. Na lang passen en meten vonden we een gaatje in hun agenda. Zij zijn maar 8 uur in Nederland. Mis ze niet.

In de pauze word je verrast met een muzikaal historisch intermezzo. 

LOUWMAN CONCERT

 

PASADENA ROOF ORCHESTRA

 

Zaterdag 18 maart 2017

 

Aanv 20.00 u.

Museum open 19.00 u.

 

UITVERKOCHT


The Pasadena Roof Orchestra in het Louwman Museum

Voor het laatste concert zijn  we nog één keer te gast in het Louwman Museum. Een waardig slot in de voor classic jazz gedroomde omgeving van klassieke auto’s. Het theater met zijn mooie interieur en ruim 300 plaatsen lijkt ook op onze maat gesneden. Voor het ultieme concert zochten we een big band die je nog lang bij zal blijven. The Pasadena Roof Orchestra (PRO) uit Engeland is een van de weinige classic-jazz orkesten die bijna full time de wereld over reist en overal volle concertzalen trekt. De avond voor het concert in het Louwman Museum treden ze op in het Concertgebouw in Amsterdam. Dat geeft al aan dat het orkest eigenlijk te groot is voor een jazzclub. Maar we hadden het over een afscheid in stijl. Oftewel met slaande trom en vliegend vaandel. Na dit concert zijn de liefhebbers in twee groepen te verdelen: zij die er wel bij waren en zij die te laat waren met bestellen.